До днес Григор Димитров нямаше спечелен сет от три мача

...
 До днес Григор Димитров нямаше спечелен сет от три мача
Коментари Харесай

Гришо мачка: Победи № 2 в тениса

 До през днешния ден Григор Димитров нямаше извоюван сет от три мача с Карлос Алкарас.

Винаги обаче има първи път и българската звезда в тениса в профил някогашния №1 в света (в момента №2) на осминафинал от шампионата " Мастърс 1000 " в Шанхай.

Димитров завоюва 5:7, 6:2, 6:4, а на четвъртфинала ще играе с Николас Джари (Чили), от който загуби финала на шампионата в Женева напролет. Точно на 28-ия си рожден ден Джари в профил различен южноамериканец - Диего Шварцман.

" Аз просто останах в мача. Важно бе да го направя след първия сет. Продължих да имам вяра в себе си и разчитах добре неговите сервис геймове. В третия сет той направи повече неточности от предстоящото, а аз останах стабилен. Знаех какво да върша - да го слагам напрегнат, а той не обича това. Създавах му проблеми и се получи. Григор Димитров продължава да е тук, аз в никакъв случай не съм си тръгвал. В последните години аз не се преценявам с никого, с изключение на със самия себе си ", показа Григор.

Победата му против Алкарас е първа против №2 в света след тази над Данил Медведев (Рус) в четвъртия кръг на " Мастърс 1000 " в Индиън Уелс през 2021 година Последният 1/4-финал на Димитров на шампионат от тази категория бе през 2022 година в Монте Карло, където на полуфинала загуби от Алехандро Давидович Фокина (Исп).


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР